Ontbijt
- zachtgekookt ei
- brood
- smeerboter

Mijn bloedwaarden waren een tijdje geleden perfect in orde, en ik eet al snel vier of vijf eieren per week. Als ik het meer kon combineren of niet zo vaak origineel uit de hoek zou willen komen, zou ik het echt dagelijks eten. Maar variatie is één van mijn streefpunten, dus balanceer ik mijn ei-gebruik ook.
Lang zal ze leven!

Middageten
- gerookte zalm
- crackers
- sla
- pepers
- mozzarella
- tomaat
- komkommer
- olijven
- noten
Deze middag heb ik nog eens een 'alles er op en eraan'-slaatje gemaakt. Noten, kaas, pepers, olijven,... Het kon niet op! Dit zijn niet de slaatjes voor elke dag, want ik had bijvoorbeeld mozzarellabolletjes én de pepers waren gevuld met feta. Ik had noten én olijven. Dat zijn gewoon dingen waar ik tussen moet kiezen. Ofwel mozzarella of feta, ofwel noten ofwel olijven. Hier is geen en-en verhaal in principe, omdat beiden elkaars equivalent zijn en met mate gegeten dienen te worden.

Avondeten

Ik had een kip kebab genomen, en het mooie daaraan is dat het vlees niet in vetstof gebakken is maar gegrild is. Het nadeel is dat ik niet kan zeggen hoeveel procent van het vlees precies kip was.
Daarenboven: Alle groenten die in kebab zitten, zijn goed voor mij. Ik bedoel daarmee dat het niet vol zit met zetmeelrijke bonen of zo. Dus in dat opzicht denk ik dat ik hier een goede keuze heb gemaakt qua fastfood. Maar als iemand tips heeft over goede keuzes in afhaalmaaltijden: let me know. Ik weet bijvoorbeeld, dat als je pizza besteld, en je vraagt om er géén kaas op te doen (en is kaas nu niet de reden dat je pizza eet?) dat hij een derde minder zwaar zal zijn qua voedingsbestanddelen. Een pak minder vettig. Maar ik eet pizza voornamelijk voor de gesmolten kaas. Iets waar ik me ook vragen bij stel: Eten we graag kaas omdat het lekker is, of omdat het kliederige textuur geeft? Op zich heeft geraspte kaas niet bijster veel smaak (ik heb het dan over emmentaler die je op spaghetti doet, niet de gegratineerde korst bij lasagne). Ik zou daar eens meer over willen weten, over die perceptie daarvan. Misschien later daar meer over!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten