maandag 26 mei 2014

Week 3

Week 3: Naar mijn weten een woelige week met hier en daar een uitspatting, waarvoor ik bang was. Maar eveneens een week dat ik enorm veel gefietst heb en ook een pak goede keuzes heb gemaakt. 

Ik heb tegen veel zaken nee gezegd (zoals frietjes, broodjes met mexicano, overvloedig eten, pizza,...). Maar ik heb ook ja gezegd & dat was helemaal niet zo slecht. De balans van deze week....

Ik post hier geen foto van een random kat die ik van het internet geplukt heb. Dit is mijn kat, Thomas. Hij weegt 4,7 kilo. En dat is wat ik wil aantonen: Ik ben deze week 1,1 kilo afgevallen, wat me op het totaal brengt van een kater van 6 jaar. (En nee, ik ben niet met opzet 1,1 kilo afgevallen om mijn kat hier te kunnen posten als voorbeeld). 

But it's going good. 

Say it, Katy: 
I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
'Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
 

Maar behalve Katy Perry, wil ik ook nog een ander filmpje meegeven. Ik ben het afgelopen week tegen gekomen op Facebook & het leek me belangrijk om het ook te delen.  


Dit filmpje gaat over een vrouw, blijkbaar een vrij gekend Twitteraar. Ikzelf zit niet op Twitter, maar daar gaat het ook niet om. Waar het om draait, is dat deze vrouw een foto op Twitter had gepost, met haar poep terwijl ze een slip droeg. Op zich is er niets mis met deze foto, maar Twitter heeft hem verwijderd omdat de inhoud ongepast was. 

Deze vrouw met een maatje meer haar foto van haar billen werd verwijderd omdat het pornografisch werd gecategoriseerd. Dat terwijl zowel Twitter als Facebook vol staan van bikinifoto's, of foto's van blonde bimbo's op zatte feestjes

Dat leidt ertoe dat Twitter zijn standaard voor ongepaste inhoud wél gaat over mensen met een maatje meer, en niet voor skinny vrouwen. 

Dat is het eerste wat ik er over wil zeggen. Wat me ook aangreep, is het moment dat er een interview wordt gedaan bij vrouwen. Beschrijf je lichaam in één woord. Geen enkele vrouw kan iets mooi over zichzelf zeggen, hoe knap ze ook zijn. Iedere vrouw benoemt zichzelf als 'te klein', 'te zwaar', 'plumpy',... Maar niemand durft zich knap te noemen. 

#Confession: En dat doet pijn om te zien. Want zelfs als ik nu deze 20 kilo zou afvallen, wat zal mijn zelfbeeld zijn? Zou dat helpen om me zekerder of knapper te voelen? 

In de eerste plaats val ik af voor mijn gezondheid. Maar natuurlijk wil ik er ook een beetje beter uitzien dan dat ik nu doe. Ga ik over een half jaar kunnen zeggen, wanneer ik de vraag krijg hoe ik mezelf zie: 'Mooi'?  

5 opmerkingen:

  1. Proficiat met je prestaties! Goed gedaan!
    Nu, ik ben drie jaar geleden 15 kilo afgevallen en dan terug een kilo of 3 bijgekomen.
    Ik sport geregeld (probeer dat toch) en eet door de week nog steeds gezond (in 't weekend durf ik mij wel eens laten gaan).
    Ik vind mezelf nog steeds te dik. En het gevaar is dat mensen met hun ogen beginnen te draaien. Als ik het over mijn buikje heb of mijn lovehandles of (mijn grootste complex sinds ik ben afgevallen:) mijn énorme bovenbenen... En die krijg ik precies niet magerder.

    Slank(er) zijn is niet heiligmakend, onthoud dat. En je hebt nog heel lang het gevoel dat je een dikkerdje bent... En inderdaad, als 't dat niet is, zie je je andere 'mankementen' plots wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja... Daar was ik al bang voor, dat het niet heiligmakend is. Nu, ik ben om de paar weken een foto aan het maken, zodat ik ook duidelijk het verschil kan zien als ik beide foto's naast mekaar leg. En ik heb nog altijd een foto waarvoor ik me superhard schaam, die op mijn zwaarste gewicht. Dus ik zal sowieso trots op mezelf zijn, maar inderdaad.. Dan zijn het nog de striemen op mijn buik, mijn armen die hangen,... Maar het gezond-zijn is wat momenteel primeert :)!

      Verwijderen
    2. Heel goed dat je zo denkt, want zo is het inderdaad. Heeft bij mij veel te lang geduurd voor ik dat doorhad.

      Verwijderen